2015. május 9., szombat

Föld Napja

2015. április 22-én világszerte a Föld Világnapját ünnepelték. Ezen a kiemelt napon központi szerepet kap a környezetvédelem, a bolygónk állapota, -védelme.
Év közben is rengeteg szó esik a Földről, mint bolygóról. A környezet- és bolygónk védelme mindennapos probléma és beszédtéma. A túlnépesedett Földön a túlkínálat, a Föld minél erőteljesebb használata (ásványok-, fakitermelés, túlfogyasztás, szennyezés) napról- napra rövidíti meg a bolygónk és így az emberiség életét is.
Az iskolánkban mindig fontos szerepet kapott a környezetvédelem, a hulladék kezelés és az újrahasznosítás a központi terület ebben a témában.
A Föld napján az Ökoiskola munkacsoport kezdeményezésére újra összefogott kicsi-nagy, gyerek-felnőtt és ennek a témának szenteltük a nap jelentős részét. Nemcsak a mindennapi életbe, de a tanítási órákra is beszivárogtatjuk a Föld védelmét, a gyerekek képezik a jövőt így megfelelő elméleti-, gyakorlati tudást, az ehhez tartozó értékrenddel vértezzük fel őket, hogy az életük részévé és magától értetődő dolog legyen a környezetvédelem.
A délelőtti tanítás során a harmadik órában minden osztály a Föld
világnapjával foglalkozott. Az iskolánkban dolgozó gyógypedagógusok a tanóra keretein belül virágot ültettek, oktató videót néztek és elemeztek, plakátot készítettek, a szűk- és tág környezetünk védelmét, zöldesítését, tisztaságának megóvását hangsúlyozták.
Ebéd után a felső és alsó tagozatos tanulók az iskola pedagógusaival együtt három iskolakört futottak a Föld tiszteletére. Majd a két tagozat különvált és mindenki az életkorának megfelelő játékos, sportos foglalkozásokon vett részt.
Az alsó tagozatos diákok számára hátrafelé futás, tenyérlenyomatból bagoly készítése és aszfaltrajzverseny volt. A nap végén a „Varázslatos iskolabusz” című oktató mese várta őket
az IKT táblával felszerelt termekben.
A felső tagozat számára az iskolához közeli sportpályán voltak sportjátékok majd kézműves foglalkozás az iskola épületében. A program végét a” David Attenborough: Az emlősök élete” című dokumentumfilm zárta.

                                      by Fülpös
  
                                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése